marți , iulie 16 2024
Breaking News

Pompe de Caldura Aer – Apa

De ce este nevoie de pompe de caldura aer – apa?

Chiar daca nu utilizati una, cu siguranta ati auzit cel putin odata despre pompe de caldura aer – apa. Ei bine, multi proprietari de case au renuntat la sistemul conventional de incalzire a locuintei, pentru a instala o astfel de pompa de caldura. De asemenea, au renuntat si la aparatul de aer conditionat vechi, pentru a instala o astfel de pompa.

O pompa de caldura aer-apa este o modalitate extrem de eficienta din punct de vedere energetic de a va incalzi si raci casa, reducand in acelasi timp emisiile de carbon ale gospodariei dvs.

Daca v-am starnit interesul cu privire la aceste echipamente, cu siguranta este recomandat sa cititi pana la final. Informatiile pe care le veti afla, va pot ajuta sa luati mai rapid decizia de a instala si dumneavoastra o astfel de pompa in propria casa.

Pompe de caldura aer – apa: Ce sunt acestea?

Ca si in cazul tuturor noilor tehnologii, cel mai bine este sa incepeti sa cunoasteti elementele de baza. O pompa de caldura este un dispozitiv electric deosebit de eficient, care preia caldura dintr-un loc si o transfera in alt loc.

Pompe de Caldura Aer - ApaIn ceea ce priveste pompa de caldura aer-apa, aceasta atrage caldura din aerul exterior chiar si cand afara este frig. Apoi o foloseste pentru a furniza incalzire si apa calda in interiorul casei.

Radiatoarele functioneaza foarte bine cu pompele de caldura si sunt utilizate in mod obisnuit atat in ​​constructii noi, cat si in casele existente. Multi clienti cu pompe de caldura opteaza si pentru incalzirea prin pardoseala, aceasta fiind mai ales in casele noi, cu finisaje cu gresie sau pardoseli moderne, cum ar fi betonul lustruit.

Cum functioneaza aceste echipamente?

Exista trei componente esentiale pentru aceste pompe de caldura aer-apa: unitatea exterioara, unitatea interioara si agentul frigorific. Iata cum functioneaza impreuna aceste componente:

Unitatea exterioara functioneaza ca un evaporator, extragand energie din aerul exterior si absorbind-o in agentul frigorific lichid unde este transformata in gaz.

Unitatea interioara comprima gazul, ceea ce ii ridica temperatura, apoi schimba caldura de la gaz in sistemul de incalzire. Gazul revine la starea lichida.

Supapa de expansiune scade presiunea agentului frigorific, facandu-l sa se evapore, iar ciclul incepe din nou.

Care sunt beneficiile utilizarii pompelor de caldura aer-apa?

Exista mai multe beneficii care sunt asociate acestor pompe de caldura aer – apa. In primul rand, aceste echipamente care pot fi utilizate atat pentru a incalzi cat si pentru a raci locuinta, sunt renumite pentru eficienta lor energetica remarcabila.

Indiferent de numele producatorului, pompa de caldura de acest tip are capacitatea de a produce de pana la trei pana la patru ori mai multa energie termica decat au nevoie sa consume pentru a va incalzi si raci locuinta.

Amintim tot in categoria beneficiilor unei pompe de caldura aer – apa si faptul ca au costuri de operare reduse. Acest lucru se datoreaza in totalitate eficientei lor ridicate.

Comparativ cu alte sisteme pentru incalzirea locuintei care au nevoie de arderea combustibililor, acestea functioneaza doar cu energie electrica. In plus, (un lucru bun nu vine niciodata singur), pot functiona cu energie care provine de la panouri fotovoltaice.

Chiar si durata lor de viata care poate fi de 15 – 20 de ani, cu intretinere minima, poate fi notata la beneficii. Investitia initiala in achizitia si instalarea unei astfel de pompe de caldura aer – apa va fi recuperata in timp.

Daca va intrebati cum este posibil acest lucru, ei bine, recuperati banii deoarece faceti economi semnificative de la plata facturilor. Aceste economii vor fi in fiecare luna cat timp veti utiliza pompa de caldura.

Tinand cont de toate aceste beneficii, este firesc ca proprietarii caselor sa aiba nevoie de o astfel de pompa si sa o instaleze pentru incalzirea si racirea locuintei.

Verifica si

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Geamuri Termopan Brasov Preturi

Informatii de baza cu privire la geamuri termopan Brasov preturi In momentul in care vine …

Close