luni , mai 20 2024
Breaking News

Asfaltare Brasov

Cand si unde este nevoie de asfaltare Brasov?

Cand vine vorba despre asfaltare Brasov, ne gandim in primul rand la drumurile si strazile din Brasov, atat din oras cat si din localitatile din judet. Acest articol va prezinta informatii importante si interesante despre asfalt, motiv pentru care va recomandam sa cititi pana la final.

Asfaltare Brasov: Informatii generale

Asfaltul este un material de constructie care este utilizat pe scara larga pentru a construi drumuri, strazi si autostrazi. Este folosit in mod evident, datorita durabilitatii si versatilitatii sale. De mentionat este faptul ca asfaltul un amestec de agregate minerale si liant bituminos.

In momentul in care din aceste elemente se obtine asfaltul, dupa ce este aplicat si compactat, formeaza o suprafata neteda si rezistenta. Asfaltul este utilizat in mod special pentru constructia (si pentru modernizarea) drumurilor dar poate avea si alte utilizari.

Se poate folosi pentru constructia si amenajarea trotuarelor, pistelor de aeroport, a pistelor de biciclete, amenajarea parcarilor, amejarea proprietatilor private, etc. Este mai mult decat evident faptul ca se foloseste asfaltul datorita avantajelor multiple pe care le poate oferi.

Componentele asfaltului

Cand vine vorba despre asfaltare Brasov, foarte important este sa cunoasteti informatii despre componentele asfaltului.

Asfaltare BrasovAm mentionat deja anterior care sunt acestea. Ei bine, asfaltul este un material negru, care are forma semisolida, si este alcatuit din agregate minerale si bitum (dupa cum am mentionat).

In ceea ce priveste agregatele minerale, se foloseste atat nisip cat si pietris pentru constructia asfaltului. Acestea sunt amestecate cu bitumul (bitumul este obtinut din prelucrarea petrolului brut).

Bitumul este extrem de important in fabricarea asfaltului dat fiind faptul ca actioneaza ca un liant, aderand la agregatele minerale si oferindu-le rezistenta si durabilitate.

In procesul de productie a asfaltului, bitumul trebuie sa fie incalzit la o temperatura ridicata (150 – 180 grade Celsius) pentru a deveni lichid.

In momentul in care forma acestuia devine lichida, este amestecat cu agregatele minerale, cu scopul de a obtine un amestec dens si omogen. Acest amestec de asfalt este in cele din urma turnat si compactat pe suprafata dorita, astfel incat sa se obtina o structura rutiera durabila.

Beneficiile asfaltului

Cu siguranta, este important cand vine vorba despre asfaltare Brasov sa cunoasteti informatii despre elementele pe care le contine asfaltul. Trebuie facuta insa precizarea ca are foarte multe beneficii, iar cateva dintre ele sunt enumerate in cele ce urmeaza, pe scurt.

1. Asfaltul este durabil

Un motiv pentru care oamenii iubesc asfaltul este longevitatea acestuia. Cand asfaltul este asezat corespunzator, nu va trebui inlocuit timp de 20 – 30 de ani. Conteaza insa foarte mult ca intretinerea asfaltului sa fie efectuata in functie de specificatiile firmei care a fabricat si asfaltat suprafata respectiva.

Un amanunt foarte important de mentionat este faptul ca asfaltul este foarte durabil chiar si in conditii de trafic intens. De asemenea, este posibil sa va ganditi la conditiile meteorologice extreme ca la un posibil factor care sa afecteze asfaltul. Ei bine, nici macar acest factor nu afecteaza durabilitatea asfaltului.

2. Costuri avantajoase

Asfaltul este un material relativ ieftin in comparatie cu alternative precum betonul de exemplu. Acest lucru il face o alegere economica pentru proiectele de constructie, indiferent ca este vorba despre proprietati private, drumuri, parcari, trotuare, etc.

Costurile initiale de instalare a asfaltului sunt mai mici decat cele ale altor materiale, acesta fiind de asemenea un avantaj major. In ceea ce priveste perioada de constructie a asfaltului, mentionam ca aceasta este de obicei mai scurta. Acesta este un avantaj important deoarece reduce costurile globale ale proiectului.

Referitor la asfaltare Brasov mai trebuie sa mentionam ca asfaltul mai are avantaje precum intretinere usoara, aspect estetic, reparatii usoare, etc. Deci, indiferent de aplicatie, acesta reprezinta o optiune foarte interesanta.

Verifica si

Firme Termopan Brasov

Cum se face alegerea unei firme termopan Brasov? Atunci cand va renovati locuinta sau construiti …

Close