luni , octombrie 7 2024
Breaking News

Proiectare Instalatii HVAC

Cand este utila o proiectare instalatii HVAC?

O proiectare instalatii HVAC este deosebit de importanta pentru proprietarii unei case sau pentru proprietarii unui apartament. Aceasta este necesara in momentul in care acestia isi doresc instalarea unui sistem HVAC. Cand vine vorba despre un astfel de sistem, majoritatea oamenilor se gandesc la aerul conditionat.

Este adevarat faptul ca aerul conditionat din cadrul unei locuinte este o componenta HVAC, dar exista si alte componente la fel de importante. Care sunt acestea, dar si alte detalii importante puteti descoperi in randurile de mai jos.

Ce elemente cuprinde o proiectare HVAC?

In momentul in care aducem in discutie o proiectare a instalatiei HVAC trebuie sa mentionam de la inceput anumite detalii. Nu doar aerul conditionat face parte din acest sistem. HVAC provine de la Heating (incalzire), Ventilation (ventilatie) si AC (aer conditionat). Denumirea practic reprezinta initialele cuvintelor din limba engleza.

Proiectare Instalatii HVACAtat incalzirea cat si ventilatia si aerul conditionat sunt considerate a fi elemente necesare pentru a avea in cladire aerul la nivelul confortabil dorit. Pentru instalarea unui astfel de sistem este necesara o proiectare instalatii HVAC.

In momentul in care instalatia respectiva este finalizata si pusa in functiune, obtineti un aer placut si la un nivel confortabil in propria locuinta. Pana atunci insa, vom discuta in continuare pe scurt despre aceste elemente componente ale unui sistem HVAC.

Elementele componente ale sistemului HVAC

Dupa cum am mentionat in acest articol, HVAC are urmatoarele elemente: Heating (incalzire), Ventilation (ventilatie) si AC (aer conditionat).

1. Heating (incalzire)

Cele mai multe cladiri din Romania, indiferent de destinatia lor privind utilizarea, au un sistem de incalzire pentru perioadele reci ale anului. Cand vine vorba despre casele romanilor, acestea sunt incalzite cu centrale termice, cu convectoare electrice sau cu pompe de caldura in majoritatea cazurilor.

2. Ventilation (ventilatie)

In ceea ce priveste sistemul de ventilatie, acesta are rolul de a inlocui aerul statut din incapere cu un aer curat si proaspat. Scopul este de a oferi in incapere in permanenta un aer proaspat si de buna calitate.

Procedura de imbunatatire a calitatii aerului poate cuprinde operatiuni cum ar fi eliminarea prafului si a altor particule poluante sau dezumificarea. Un astfel de sistem este deosebit de util in conditiile in care poate sa previna aparitia unor boli cum ar fi astmul. De asemenea, prezenta sistemului de ventilatie previne aparitia umezelii si a mucegaiului, care trebuie sa recunoastem ca sunt deranjante intr-o locuinta.

3. Sistemele de aer conditionat

O multime de case si apartamente de pe teritoriul Romaniei au un aparat de aer conditionat instalat. Importanta unui astfel de aparat este maxima pe timpul sezonului cald deoarece in lipsa aerului rece oferit de aparat, este greu sa facem fata temperaturilor caniculare.

Aparatele de aer conditionat nu sunt insa folosite doar de catre proprietarii de locuinte. Aceste aparate sunt intalnite in restaurante, sali de sport, fabrici, cladiri de birouri, etc.

HVAC sau doar aer conditionat?

In Romania, cele mai multe locuinte sunt dotate doar cu aparat de aer conditionat. Pentru un mai bun confort insa, merita sa optati pentru o proiectare instalatii HVAC. Expertii va fac proiectul iar ulterior vor veni sa va instaleze sistemul HVAC. Sau, in cel mai rau caz va pot recomanda o firma care sa se ocupe de executarea lucrarii de montaj sistem HVAC.

Alegand insa sistemul HVAC aveti si incalzire pe timpul iernii, si racoare vara in casa si un sistem performant de ventilatie. Acesta reprezinta solutia perfecta pentru locuinta dvs.

Verifica si

Pompe de Caldura Aer - Apa

Pompe de Caldura Aer – Apa

De ce este nevoie de pompe de caldura aer – apa? Chiar daca nu utilizati …

Close